De ce este buna vanzarea de haine sh pentru mediu?

In ziua de astazi, tot mai multe persoane isi deschid magazine sau depozite cu haine sh. Acest lucru se datoreaza faptului ca o astfel de afacere este foarte profitabila. Insa, un alt lucru foarte important in vanzarea de haine sh este ocrotirea mediului inconjurator. La acest lucru contribuie in special marile depozite, precum depozitul de haine sh FullFashion House care vinde baloti intregi de haine sh.

Vanzarea hainelor la mana a doua salveaza nu doar bani, ci si mediul. Pentru a afla care sunt beneficiile si diferentele facute de comercializarea hainelor sh, a fost efectuat un studiu.

vanzarea de haine sh magazin

Cum ajuta vanzarea de haine sh mediul in care traim?

Anual, din totalul de materiale textile utilizate, doar un procent de 15% din acestea sunt recuperate prin reciclare. Asta inseamna mai multa energie folosita, poluare si alta risipa de materie prima. Neglijarea impactului pe care consumerismul il are asupra mediului duce la poluare exagerata. Sute sau poate mii de tone de haine sunt aruncate si se transforma in deseuri care trebuie neutralizate. De aceea, vanzarea de haine sh este un lucru foarte util pentru societate si mediu.

In primul, este economisita foarte multa energie, ceea ce ajuta economia, dar reduce si nivelul poluarii in lume.

In al doilea rand, hainele sau alte materiale textile nu vor mai fi aruncate intr-o groapa de gunoi, de unde vor fi arse. Nu vor mai fi bani risipiti degeaba si desigur, aerul va fi mai cura pentru ca stratul de ozon nu va mai fi la fel de afectat.

In al treilea rand, vor aparea mai multe locuri de munca, pentru ca vor exista centre de reciclare sau mai multe magazine sh. Totodata, nivelul de exploatare al angajatilor din tarile sarace se va reduce substantial.

Studiul beneficiilor aduse de vanzarea de haine sh

Studiul a fost realizat de un grup de cercetatori suedezi si a avut la baza 5 tari in care a fost observat consumul de haine la mana a doua. Tarile in care studiul a fost realizat sunt: Italia, Spania, Franta, Suedia si Norvegia. In urma studiului, a rezultat faptul ca cei care cumpara haine sh salveaza 12,5 milioane tone de dioxid de carbon intr-un an. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu au cumparat lucruri noi si nu le-au aruncat pe cele vechi la gunoi. Aceasta cantitate de Co2 salvata este echivalentul a cantitatii produse de un Airbus 380 daca ar face inconjurul globului de 1.100 de ori. In alte cuvinte, foarte mult.

Daca nu esti un cumparator de haine sh, atunci nu le arunca pe cele pe care nu le mai porti. Doneaza hainele sau vinde-le unui depozit sau magazin de haine sh. Astfel ajuti la reciclare, dar poate ai si cateva castiguri. Nu uita totusi ca hainele sh nu inseamna invechit, ci un mod de a-ti cea tinute unice. Niciodata nu stii ce articol vestiemntar poti gasi, ceva unic si special, pe care in magazine nu il mai gasesti.

Această intrare a fost publicată în Blog . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button