Traim in epoca de aur a shoppingului SH

Intr-o lume marcata de consumatori care ravnesc constant la noi gadgeturi, industria fashion pare ca se indreapta intr-o directie diferita, prin intermediul pietei de haine SH. Industria second hand a crescut numai in Statele Unite de 21 de ori mai rapid decat vanzarile din retail din ultimii 3 ani.

V-ati intrebat vreodata cat valoreaza industria second hand? Cel mai recent studio pentru Statele Unite ale Americii, realizat de ThredUP (cel mai mare magazin online de haine second hand) arata o valoare de peste 21 de miliarde de euro a acestei piete doar in SUA. Se preconizeaza ca valoarea va creste pana la o cifra de 45 de miliarde de euro pana in 2023.

Inlocuirea industriei fast fashion cu SH

ThredUP relateaza ca exista acum mai multi cumparatori de second hand decat niciodata. Inca din 2014, mai bine de 65 de milioane de piese vestimentare au fost refolosite si reintroduse pe piata de imbracaminte la nivel global. O alta analiza arata puterea culturii SH, care pana in 2028 va fi cu aproape 50% mai mare decat industria cu care suntem obisnuiti acum.

Prin contributia pe care cumparatorii de haine second hand o au, industria fashion poate deveni circulara, scazand astfel supra-productia (implicit poluarea) si irosirea. In plus, acest lucru contribuie si la economiile pentru bugetul tau.

Industria fast fashion a ignorat pana acum prezenta elementului second hand. Insa, aceasta incepe sa colaboreze, existand deja proiecte care sa introduca colectiile vestimentare trecute in servicii de inchiriere si resale. Asa ca, in curand, puteti cumpara produsele preferate de la Zara, noi, chiar in magazine si depozite second-hand.

Cumparaturile, in special cele pentru haine sunt astazi mai usoare ca niciodata. Cu evolutia tehnologiei si a magazinelor online, piesele vestimentare preferate sunt la doar cateva click-uri distanta. Mai mult decat atat, chiar si magazinele SH se prezinta in varianta digitala, oferindu-va produse noi constant, la preturi accesibile si transport rapid.

Tu ce parere ai despre industria SH? Te asteptam in sectiunea de comentarii sa ne spui care sunt motivele pentru care alegi sa iti faci cumparaturile dintr-un astfel de magazin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website

Have a project in mind? Let's discuss

Donec vel sapien augue integer urna vel turpis cursus porta, mauris sed augue luctus dolor velna auctor congue tempus magna integer

📞 SUNA ACUM