Spalarea hainelor second hand, in functie de material

Cand vine vorba despre piese vestimentare, in special haine second-hand, lucrurile nu sunt atat de simple precum aruncatul acestora in masina de spalat si pornire. Diferitele tipuri de materiale necesita o ingrijire specifica. Unele pot fi spalate, altele pot fi uscate, insa exista materiale care impun mai multa atentie.

Cele mai comune materiale in haine second-hand?

Hainele second-hand vin intr-o varietate de marimi, culori si materiale, atat in magazine, cat si intr-un depozit de haine sh. Cu toate acestea, exista un spectru mai restrans cand vine vorba despre cele mai populare haine second-hand. Cele mai bine vandute produse sunt cele din casmir, bumbac, blug, piele, polyester si lana.

Cunoasterea diferitelor tipuri de ingrijire si spalare pentru haine second-hand este foarte importanta. Cu toate ca deobicei aceste haine sunt atent curatate inainte, cu totii preferam sa ne asiguram ca le spalam atent.

Cum se ingrijesc diferitele materiale?

  • Casmirul este unul dintre materialele care are nevoie de o ingrijire speciala si delicata. Este compus din par de animal, ceea ce inseamna ca ar trebui sa il tratezi ca pe propriul par. O solutie ceva mai eficienta este spalarea acestui material la o curatatorie specializata. Daca totusi nu vrei sa investesti in asa ceva, poti spala casmirul la mana, dupa care sa il lasi sa se usuce natural.
  • Bumbacul este unul dintre cele mai putin pretentioase materiale. Il poti arunca in masina de spalat, la un numar mare de rotatii, cu uscare si stoarcere si chiar il poti calca cat de des ai nevoie. Singura regula tine de temperatura, care nu ar trebui sa depaseasca 30 de grade. Tot in aceasta categorie intra si polyesterul.
  • Multi oameni cred ca nu ar trebui sa speli niciodata blugul. Acest lucru nu este neaparat adevarat, insa blugii ar trebui spalati cat de putin posibil. Ei pot fi spalati la masina, daca sunt intorsi pe dos si nu sunt supusi la temperaturi mari sau uscarii prin centrifugare.
  • Pielea si pielea intoarsa nu poti fi niciodata introduse in masina de spalat. Petele pot fi tratate individual, iar pentru a evita vizitele la spalatorie, poti aplica tratamente de protectie in prealabil.
  • Lana poate fi spalata la masina, contrar opiniei generale. Asta deoarece majoritatea masinilor de spalat moderne vin cu programe speciale pentru acest tip de material, foarte popular pentru haine second-hand. Daca nu aveti acest program, alegeti unul pentru haine delicate, cu putine rotatii si temperatura scazuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button