Materiale textile rezistente la sh

In ziua de azi unele obiecte vestimentare au inceput sa fie iar la moda, iar stilul vintage este foarte apreciat. Tocmai de aceea, tot mai multe persoane aleg sa cumpere haine la mana a doua, din materiale textile diferite. Magazinele care comercializeaza astfel de haine apeleaza la depozitele speciale de haine sh, iar cererile sunt tot mai mari. Insa atat proprietarii de magazine, cat si clientii trebuie sa aiba grija la calitatea produselor pe care le aleg.

Desi sunt haine deja purtate, este foarte important sa arate bine. Clientii trebuie sa verifice starea hainelor inainte de a le cumpara, dar si din ce material textile sunt confectionate. Cei care obisnuiesc sa cumpere haine sh, trebuie sa stie ca materialul se poate degrada in timp. De aceea, necesita o atentie mai mare. Pe langa acest lucru, multe haine pot avea un anumit material scris pe eticheta, dar in realitate sa nu fie acela. Un avantaj ar fi ca fiecare persoana sa stie sa diferentieze materialele textile.

In acest sens, am pregatit un articol in care enumeram cateva proprietati si caracteristici ale celor mai utilizate materiale in confectionarea hainelor.

Cele mai utilizate materiale textile

materiale textile lana

  1. Bumbacul este unul dintre cele mai rezistente material in timp. De asemenea, este si cel mai recomandat atunci cand vine vorba de vestimentatie. Bumbacul este placut la atingere si permite pielii sa respire. Un avantaj foarte mare este ca nu provoaca alergii si nu permite acumularea microbilor. Cele mai cunoscute tesaturi din bumbac sunt: Poplinul, Oxfordul si Herringbone.
  2. Inul este ideal pentru camasi, costume si haine de vara. Este un material foarte usor si racoros, placut in perioadele foarte calduroase. Inul nu este elastic si se sifoneaza foarte repede.
  3. Matasea este ideala atat pentru hainele groase, cat si pentru cele subtiri. Cel mai important avantaj al acesteia este ca metine racoare vara si iarna caldura. Nu se sifoneaza foarte repede, insa este sensbila la apa.
  4. Lana este si ea un bun izolator, astfel ca pastreaza temperatura ideala indiferent de vremea de afara. Totodata lasa pielea sa respire si absoarbe umezeala. Este antibacteriana si se curata singura (de un miros neplacut).
  5. Fibrele sintetice si artificiale sunt foarte des folosite in confectionarea hainelor. Acestea sunt mai putin indicate deoarece nu permit pielii sa respire. Astfel, apare transpiratia si riscul unei iritatii. De asemenea, se pot decolora sau degrada mult mai usor. Avantajul obiectelor vestimentare din fibre artficiale este ca sunt mult mai ieftine.
  6. Combinatii de fibre naturale si fibre artificiale. Acestea sunt cele mai intalnite si sunt cele mai avantajoase din punct de vedere calitate-pret.
Această intrare a fost publicată în Blog . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button